freedyteddy.blogg.se

Freedyteddy är först och främst ett kunskapskälla. Om träning, mat, hälsa, kost och allt runt om träning. Den här bloggen vissa dig vad du ska göra. Om du vill veta mer om dig själ. Så kontakta mig:

Dyslexiy veckan

Publicerad 2019-10-07 19:04:11 i Träning och mat,

Dyslektiker är inte dumma eller korkade. De är Allbert Anstan. De är översmarta och kan få in mycket information: Hur får man in 200h på 20 minuter, det som funkar för mig är att skriva, sen läsa det igen. Men där på min hemlighet skriver jag med nomer följer efter allt med nomer. 1 till 10 Sen är det bra att förknippa varje ord med något roligt i livet. Man kan träna upp kårtminet så att man får. Vetskap av det. I mängder. Jag vet hur denna process funkar. Tar att lära sig ett språk på 5 år säger folk. Jag säger att det ska ta 3 månader. För att i stället för att lära sig ord, man lär sig korta meningar och fraser. Sen på vecka två lär man sig, dagliga fraser och förknippa det med något roligt i sammanhanget. För att vår hjärna kan lasta in tonvis med bilder. Det betyder att vi kan lära oss precis vad som hälst. På 3 månader. Om man ska ta M.Glutemus, M.Glutemus medimus och M.Glutemus minimus, detta betyder gumpmusklen, stora, mellan och lilla.

Jag har varit i Seoul

Publicerad 2019-10-06 23:42:20 i Träning och mat,

Hej alla som följer denna bloggen. Vet Ni att jag är i Seoul då och då från och till. Där fick jag lära mig denna gången att mat ska ätas njutbart. Varför är den koreanska maten så överlägsen än svensk husmanskost. Finns mycket: den är balanserad av fisk, kött och vegetarisk och ris. Men även kål samt mycket grönsaker, kimchi ingår till allt. Där på var mycket grönsaker samt krydder i maten som chilliy och ingen salt. För magen mår bäst. När den får näring som den behöver fibrer och det får man i grönsaker och kål. Det fanns mycket av. Kålpudding är en bra maträtt. Med ris och potatis samt att man har i lingern till. Den är en av bra för magen och hälsan. Kål ska man äta varje dag och mer grönsaker.

Om

Min profilbild

FreedyTeddy

Jag har tränat från 14 år. Jobbat som kock över 10 år. Certiferad styrketräningsinstroktör Certiferad Personlig tränare Diplomerad Kostrådgivare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela