freedyteddy.blogg.se

Freedyteddy är först och främst ett kunskapskälla. Om träning, mat, hälsa, kost och allt runt om träning. Den här bloggen vissa dig vad du ska göra. Om du vill veta mer om dig själ. Så kontakta mig:

Fredagen 28 oktober

Publicerad 2022-10-28 19:59:08 i Träning och mat,

Idag gick dagen bra, tycker jag nu har jag fått stått på den varma sidan. Nu bemästrar jag den inom några dagar. Som sagt. Jag lär mig fort och det existerar ingen som mig. Vet att jag kan klara allt från min Louise Granborg, hon vet vad en dyslektiker 10 graden kan göra. En person som mig har mycket på gång, jag har 15 aktier, 2 fonder, det intresset har bara växt med åren, obligationer eller räntoroblikationer har jag i åtankarna Nu.

Oktober 24 oktober

Publicerad 2022-10-24 17:39:04 i Träning och mat,

Denna dag har jag blivit fri från min arbetetströning och jag fokusera mig både mina egna förmåner som brunch och allt annat. Aktier fonder och P2P och bitcoins. Börjar på brunchnet i Malmö Stad. Jag är den ända personen som kan ta ur mig arbetslösheten, plus nu måste jag rapportera arbete till arbetsförmedlingen och allt annat. Nu är jag glad deltid jobb är bästa som har hänt får behålla säkerhet från försäkringskassan till ett arbete, bara fylla i de dagar som man har arbetat på. Om det är en eller flera dagar spelar mindre roll, mitt mål var inte få 100% arbete, mitt mål var att komma ur bidragfällan. Som jag har gjort. Nästa mål är att hitta ett heltids jobb, så att man kommer ut ur arbetsförmedligen för gott. I regler får man ha hur många jobb samtidigt och jag har det med.

Fonder:

Publicerad 2022-10-08 18:08:27 i Träning och mat,

Min 2:a fond: Är AMF Aktiefond Stilla Havet 0,40, denna fond kostar lite när du ska ha den. Men den är bra, enligt mig, men du ska göra en granskning själv, om fonden, följ den under ett år eller längre, gärna 10 olika fonder, sen väljer du ut. De tre bästa av dessa. Får länder: Japan 30,21%, Kina 19,73%, Taiwan 14,83%, Australien 11,44%, Indien 10,67%, Sydkorea 4,27%, Hongkong 4,23%, Malaysia 1,17%, Indonesien 1,07%, NyaZeland 0,73%. Med tanke på att Kina är värdens ekonomi och japan, den andra så ser jag inte någon risk i fonden. Ja USA är fortfarande värdens ekonomi men de har lån på 200 biljoner $ från Kina. Så detta är en bra fond. Om Kina kräver tillbaka sina pengar av USA så har inte USA dessa pengar att betala tillbaka till Kina. Denna är en bred fond och har 5 stjärnor morningstars, ja spekulationer har sänkt den till 4 stjärnor, men den kommer över presterara i framtiden. Fördelarna med fonden är en aktiefond, mot Asien till en låg avgift, AMF sänker alltid på avgifter mot andra fondförvaltare. Nästa gång kommer bli om en indexfond, jag letar än men tror att jag har hittat den marknaden som jag tror på som är min tredje fond.

Fonder

Publicerad 2022-10-05 19:42:28 i Träning och mat,

Med all sparande kommer en risk, du ska kunna vara utan dessa pengar över 5 år. För att minska risken då månadspar du i din fond. Fonder är bra att ha 2 - 3 fonder. 1 Glubal fond är den ända fonden man behöver ha, så säger experterna. De har oftast fel, i sina analyser. 1. Pasiv fond och två aktiefonder. Detta är min strategi. Vilken marknad är upp till dig, glubal, Europa eller Norden, alla dessa finns som indexfonder, dessa ska ha 0,20% i avgift. 1. SEB Läkemedelsfond kostar mycket 1,50% denna fonden går bra både under dåliga tider och bra tider. Läkemedel behöver alla ha, vi blir äldre och då behöver vi medicin, där på alla I tjänstgöring, ha deprition, de behöver medicin. Det finns många diabetes 1 och 2. Där med finns andra sjukdomar. Denna är en gluball fond som går inom läkemedel. 2. AMF Aktiefond Stilla Havet fond, dessa länder är långt frame med teknologin, varje mobil komponent är gjord i Asien, det spelar, ingen roll, vilken mobil man har, bilar och andra komponenter Samsung, får du på köpet och andra bra företag. 0 40% 3. Länsförsäkingar indexfond 0,20, andra bra marknader är Europa och Norden. Norden får du en blandning av svenska aktier som andra Norden länder. Europa, är bra för här får du hela Europa. Finns andra sparmedell än aktier och fonder. P2P - lån, detta är mer stabilt men, här måste du binda dina pengar 1 - 5 år. Då kan du inte röra dina pengar. Det finns bankonton som ger ränta 1,05%, men dessa ska ha en bank garanti, som är upp till 1 miljon i svenska kroner, om banken skulle gå i konkurs då får du dina pengar av staten. Det finns vissa bankonton, som ger mer men dessa måste du binda dina pengar under ett tag. Efter som jag känner till fonder och aktier så börja med dessa. Du ska kunna undvara pengar under 10 år.

Jag har ett Aktie tipps

Publicerad 2022-10-02 20:35:18 i Träning och mat,

När du bygger din aktieportfölj, ska det vara många aktier i många olika företag, dessa pengar ska du vara utan över 10 år. Jag tar riskerna så du får ta det bra förslag. Finns något som heter svart guld, det är olja och gas, när du väljer ett företag, ska det ha en lång historia. En aktieportfölj, ska bestå av 12 - 15 aktier. För att du ska ha mer risk spridning. Svart guld vad är det olja och gas, med tanke på att dessa bolag kommer till sverige. När du ska välja företag så ska företaget ha 20 års historia. Exempel på ett sprid din risk, 2 läkemedelsföretag, 2 fastigheter, 1 bank, 2 energi företag och 3 investföretag. 1 mat och olika saker. När du börjar bygga upp din portfölj, då ska 4 aktier var 5 år mellan dem. Minst 5 år då har dessa mer tid på sig. Nu kommer du till det andra köp inte allt på en och samma månad gärna mellan rum med en månad mellan dem. Då får dessa olika tids epoker. Sen när du är klar med alla aktier. Då är tum regeln. Låt det gå ett år. Utan att investera något. Aktier företag ska arbeta för dig. Du kan ha olika strategier, dubbla summan. Det är inte att man är för girig på börsen. Men om du har köpt 10 aktier, då ska du hålla dem över 10 år. Du ska inte röra sälj knappen alts. Så nu har du fått en bas, om du inte vill läsa på om företaget eller bryr dig om det då, föreslår jag dig en Glubal Indexnära fond, jag har inte själv, någon glubal fond. När jag planera i fonder då tänker jag på olika marknader USA, Asien, Europa, Norden. Jag har inte hittat alla av dessa i indexfonder, men här kan du själv välja vad du vill ha. Läs om fonden och vem som planera i den. En fond ska du ha i 5 år. Hälst ska du månaspara i dem. Men inte i aktiefonder. Aktier eller aktiefonder, behöver du inte investera något i. Dessa företag ska arbeta för dig och inte du för dem. Tänk på det. Visst kan du sätta in lite per månad, det är inte fel med der, det rekommendera banker, det handlar om tid 10 år är en bra tid för aktier och fonder.

Om

Min profilbild

FreedyTeddy

Jag har tränat från 14 år. Jobbat som kock över 10 år. Certiferad styrketräningsinstroktör Certiferad Personlig tränare Diplomerad Kostrådgivare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela