freedyteddy.blogg.se

Freedyteddy är först och främst ett kunskapskälla. Om träning, mat, hälsa, kost och allt runt om träning. Den här bloggen vissa dig vad du ska göra. Om du vill veta mer om dig själ. Så kontakta mig:

Indexfonder

Publicerad 2022-11-23 21:39:34 i Träning och mat,

Investera inte mer än du kan on vara över 5 till 10 år. Med det har sagt så ska jag förklara vad indexfonder är igentligen finns det två former av indexfonder, den ena är indexfond och den andra är en indexnära . En sådan fond är följer det index, en indexfond kostar omkring 0,20 till 0,30. En sån här fond följer index det kan inte prestera bättre eller sämre än index gör. Finns några fonder som är inte så bra jag talar om två fonder, tyvärr att säga är det min bank som heter SEB som har en fond som heter Sverigefond Indrxnära A och en till som heter Länsförsäkringar, glubalfond, dessa kostar omkring 0,20 till 0,25% beror var på vilken bank du har. I mina ögon är indexfonder bra med en låg avgift, men i med med det, så är denna fond en robot fond. Ja visst aktiva fonder är bättre för där sitter några personer och väljer ut dem åt dig. Nästa gång ska jag ta upp oblikatoioner och rätter där med om blandfond. Lycka till med ditt sparande...

Alternativa investeringar

Publicerad 2022-11-23 17:42:01 i Träning och mat,

När du investerar pengar då ska du inte investera mer än du har råd att vara utan under en lång tid. 5 till 10 år, det finns en regel på hur mycket man ska investera per månad. Det är 10%, inte mer eller inte mindre. När det är sagt, så nu ska vi prata om alternativ investeringar: Olja och gas är en bra alternativ investering. Med tanke på att vi personer tänker mer på sin bil än på vår hälsa, så är detta en bra aktie, flyttande olja och gas. Den andra är sädesslag, vete, havre det som används i mat och kryddor. Odlingar är bra, man ska investera i det som man tycker är roligt och det som är gott. Det är inte svårt att bli miljonär om man det svårt, då har detta är det omöjligt att bli det. Man kan allt om man bara vill.

Mina fonder, utav de jag har

Publicerad 2022-11-22 23:57:03 i Träning och mat,

Investerar aldrig mer än du kan undvara över 10 år. Med det som är sagt, så har jag nu över 100 aktier i fonder. 25 aktier i AMF Aktiefond Asien, den bästa Asien fonden, AMF är ett bra företag. Min första fond är SEB Läkemedelsfond, en mycket bra fond, som jag ser det, den är inte så osäker som andra fonder. Läkemedel industrin är inte så sår bar som allt annat i värden. SEB Sverigefond Investföretag, den bästa presenten som SEB har den har 5 stjärnig morningstars på sig. SEB Teknikfond, varför valde jag denna, för att denna kan gå upp med 1,7% per år. Den är mot USA, denna är i mina ögon den 3:e bästa SEB fonden som denna bank kan erbjuda. Varför SEB banken fråga Ni Er, för att jag har Aktier i SEB en A delägare. Jag tror mycket på denna svenska bank som finns i Tyskland och USA, andra delar i värden. De tre aktier som jag tror på mest är: SBB en bra svensk aktie, som ger utdeling varje månad. Karo Pharma, denna aktie har gått upp även under panemin, min bästa aktie, den ger utdelning två gånger per år. Min 3: bästa aktie är visst, Africa Oil Corp, som är en alternativ investering som går mot olja och gas. Svart guld, som går bra nu när hela samhället har öppnat, många som använder bensin till och från jobbet. Om du vill bli rik då krävs det en sak i huvudet öppet sine och att våga, något nytt. Den bästa investeringen är den som blir av. Nu har jag 4:a fonder. Tillsammans blir det 100 aktier. I olika världsdelar, USA, Asien och Sverige. För i fonder vill jag inte ha alla pengar i en värdsdel. Min strategi är, den utdeling som jag får varje månad ska in i fonder, plus några aktier ska jag satsa på. Jag har 16 rena aktier och av dessa är fem som jag ska ha. Resten av de är stöd till de andra aktierna. Nu läser jag på om 50 svenska aktier och dessa ska jag skriva ner.

Ekonomi 2

Publicerad 2022-11-21 19:34:34 i Träning och mat,

Nu är jag klar med min investering, fonder, mina fonder är 25 aktier ihopa, över branscher och länder. 1. Läkemedelsfond 2500:- 2. AMF Asien Stilla Havet 1000:- 3. SEB Sverigefond Småföretag 1000:- 4. SEB Teknikfond 1000:- Mitt mål är som totalt: 10 000:- över fyra fonder. Har kvar bara 4500:-. Sen är mitt grund sparande klart. Jag har fått jobb på Brunchteket i Malmö anställd som kock, deltid är det så, kommer att bli heltid. Men vissa veckor mer att göra och andra mindre att göra. Min ekonomiska strategi är att jag har 16 aktier, ska ner på 5 aktier, vissa är hjälp företag till dessa fem. Men än så länge får jag utdeling från en varje månad genom SBB, dessa pengar ska in I fonder och givet viss får jag från andra men inte från alla. Dessa företag är bara där för att gå upp i värde över lång tid. Så jag kan köpa mer i SBB för det ska bli 15,000:- ren utdeling, varje månad. Nu håller jag på med mina planera för mina andra projekt som jag ska ha. Sidan av mitt arbete.

Ekonomi

Publicerad 2022-11-21 14:02:04 i Träning och mat,

Nu har jag ett deltidsjobb, där står på kontraktet deltid minst har jag 30 timmar i veckan. Nu kommer jag få ett tillsvidareanställning 4 arbeten måste jag söka i och med krav från arbetetsförmedligen. Nu har jag 150 timmar bara 10 timmar ifrån. Heltid så stor sannolikhet finns det med tillsvidare. Nu har jag fyra fonder: 1. SEB Läkemedelsfond 2. AMF Aktiefond Stilla Havet 3. SEB Sverigefond mot Småföretag 4. SEB Teknologifond Har satt lite i dem, ska se hur de går under ett år.

Ekonomi

Publicerad 2022-11-19 21:34:00 i Träning och mat,

Fonder är bra att spara i SEB fonder är de bästa idag vill jag intressera dig till en ny fond det är en indexfond, men funkar som en Indrxnära fond. Som sagt, denna fonden heter SEB USA Indexnära C I SEK, denna fonden kostar 0,30% i avgift. Denna är mot läkemedel och mot teknik. Mot en SEB Teknikfond eller vilken fond du än vill välja, är denna SEB USA Indexnära C I SEK, mot USA och denna är både stabil och kostar lite. Två andra fonder som jag har som är bra är SEB Läkemedelsfond 1,50% i avgift, men man säger man får vad man betalar för, denna är en Läkomdelsfond, denna är mot USA och glubal fond. Jag har haft denna som liten och denna var då en bästa fonden som SEB hade fortfarande ska den rankas bland mina 5 bästa fonder. Den andra är en AMF Asien Stilla Havet, 0,40% det är bra att en aktiv Aktiefond, som riktar in sig till Asien, denna fonden är superbra, för Asien är 10 år före hela värden i teknik. Handelsbanken Europa indexfond 0,20% denna har jag följt under ett tag. Vad har jag SEB Läkemedelsfond, AMF Aktiefond Stilla Havet, där med kommer att ha SEB USA Indexfondnära C i SEK och där med Handelsbanken Europa Indexfond. För aktier är jag inne på rå olja Afrika Olj är en sådan aktie, denna är min säkohetslina mot alla andra, där med har jag en till som är mot Karo Palma och den tredje aktien bland mina 15 heter SBB. Jag har min bank SEB aktie A aktie, det innebär att jag är en delägare i banken. Denna bank finns över allt. Om du har en bank, då ska det vara SEB banken. Företagare bank. Aldrig investera mer än du kan vara utan över en lång tid. Jag har nu spridit mina 20000 kr, över 12 aktier hade innan, 4 aktier, av dessa är en bra aktie. Jag har tiden på min sida och det. Mina aktier ska jag ha över 10 till 20 år. Desto längre tid du ska ha en aktie eller fonder, desto mer risk kan du ta i dem.

Ekonomi

Publicerad 2022-11-17 20:44:00 i Träning och mat,

Ha ett mål i livet är alltid bra att ha, en sparad slant är en bra slant, finns mycket som man kan göra. Indexfonder är bra för de som inte vill ha med aktier eller fonder att göra. Som det heter följer ett index. SEB indexnära Sverige A kostar 0,25%, denna summan räknas på ett helt år. Index fond, följer ett viss Index, över tid 10 år slår dessa, aktiva fonder. Du ska en aktiv fond som du tro på: Min är: 1.SEB Läkemedelsfond 1,50% visst det är dyrt, men i läkemedelsbranschen finns inte så mycket konfurans som i alla andra branscher. Detta är en branch fond. 2. AMF Asien Stilla Havet 0,40% denna fond är en bred fond, en aktiv förvaltad fond Indexfond mot en indexnära är två skiljer sig åt, Index följer ett viss Index medan indexnära följer hela stockolmsbörsen. Indexnära är en bredare fond. 3 SEB Indexnära Sverige A 0,25% 4. USA Indexnära C i SEK Lux 0,30% Dessa fyra fonderna kommer jag att ha. Man ska inte investera mer än man kan undvara över 10 år.

Privat ekonomi 0

Publicerad 2022-11-10 11:53:51 i Träning och mat,

Privat ekonomi är inte enbart sparande, utan hur man konsumerar. Här kommer 10 tipps för dig, hur du får mer pengar i livet. 1. Se över din privatekonomi 2. Gör en budget och följ den till punkt och prickar 3. Gör en inköps lista och gå inte till en mat affär hungrig. 4. Om du har ett torg i närheten, där du bor, då kan du gå till den ägg och grönsaker brukar vara billigare här, kan till och med kött, fisk och vegansk mat. 5. Vegansk mat är fortfarande billigt, det är nyttigt. 6. Om du bor i ett hus, då kan du ha en odling i trädgården, med potatis, frukt och grönsaker, med kryddor. 7. Köp det du måste köpa, sälj av det du inte använder. 10. Lev snålt i hela livet, det är nyckeln till att bli rik. Imorgon ska jag förklara P2P lån, det som funkar för banker, det banker gör, det kan du med göra. Ha en bra dag, du ska inte investera mer än du kan avunda, över en lång tid.

Hemlighet med fonder

Publicerad 2022-11-09 17:00:01 i Träning och mat,

Hemligheten med fonder är, bara desto mer tid man har, desto säkrare är det, Teknologifond, är den svajande fonden som existerar. Men en teknologi fond, är oftast glubal och går emot teknik, Teknikfond och Läkemedelsfond är sina motsatser. Men 5 år sparande i en läkemedelsfond, ger bra resultat Men en teknologi fond kräver längre tid som att 10 till 20 år. Som alltid, du ska inte investera mer pengar än du kan vara utan. Det bästa är om du kan undvara 10% av din lön. Efter skatt. De flesta av svenska är rädda för att sätta pengar i fyra fonder. Men om du skulle ha ett överskott på ditt bankonto, vill spara. Då är dessa fyra fonderna bra att börja med: 1.Läkemedelsfond 2. Asien fond 3. Sverige fond 4. Teknologifond Då har du spridit din risk över 100 aktier i varje fond får du 25 företag. En fond kan gå upp och kan gå ner. Jag har både aktier och fonder nu. Vilka aktier jag har är mina egna. Jag har valt 15 olika aktier, för att jag ska sprida risken på dessa över 6 företag och 3 investföretag. Detta är mitt längsta sparande. Fonder är bra, för det kräver kortare tid, som 5 år aktier behöver 10 år för att se resultat av dem. Jag ser inget fell med aktiva fonder, för i dessa måste en eller flera personer arbeta åt dig. Mot en pasiv fond, följer ett index, vissa tycker dessa är bra att ha.

Poängen med att spara?

Publicerad 2022-11-07 21:09:28 i Träning och mat,

Poängen att spara är i aktier, fonder? Är att de ska gå upp under 5 - 10 år, du kan månaspara i fonder. Men det behöver man inte göra med aktier eller fonder. Det räcker med att du inte rör pengar över en lång tid. Exempel på tre bra aktier som jag har nu. 1. Karo Pharma, denna aktie har gått upp med 200% under 5 år. 2. Min andra bra aktie är Africa Oil Corp, denna är bra för den är på olja och gas, olja är förknippad med bil och hud olja finns det med om. 3. Aktie är tre stycken, Vestum, Doxa och SBB Men jag har inte bästemmt mig än vilken som är min tredje aktie. När jag söker fonder ska de vara bra under dåliga tider och bra tider, det är läkemedelsfonden. AMF Aktiefond Asien Stilla Havet, är en bra fond. Den kommer att gå upp under 5 år. Denna fond är en 5 stjärnig morningstar. När jag söker min fonder ska de vara breda över 250 - 300 företag. Finns många, jag håller mig till aktiva fonder, inga indexfonder om man inte tycker sånt är roligt. Teknikfond är en ostabil fond men den kan gå upp med 1,7% på ett år, 4,4% på tre år och det är bra, men under dåliga tider kan den gå ner med -1,7%, minus vill vi inte ha på vårt sparande. I sparande är tiden din vän om du ska ha en teknologifond, då ska du ha den över 10 år. Tiden är alltid din vän. Tänk på du ska inte investera mer än du kan avvara över en lång tid. Av din lön ska du kunna avsätta 0,10% i sparande. Om du kan göra detta under en längre period då har du pengar i framtiden. Var i akt vissa fonder har dolda avgifter.

Vilken fond tycker jag är bäst

Publicerad 2022-11-03 23:42:44 i Träning och mat,

Jag ser efter säkerhet först i en fond och risk, billiga passiva indexfonder är bara en mal från en utsatt person. Dessa kan vara bra att ha. Men jag tycker inte om att man bara förlita sig på en mal. De flesta vet inte att indexfonder, får inte någon utdelning i aktien. Men en aktiv fond får man alla utdelningar i fonden. SEB fonder är dyra, det finns en som är bättre än någon annan. Det är SEB Läkemedelsfond, existerar ingen annan fond som är tryggare än vad läkemedel är, visst finns det andra banker som har läkemedel. Men jag har A - aktier i SEB, banken så jag håller mig till dessa. Bankernas bank, SEB är den mest företags bank som finns bra servis och bra person, om man har något problem då hjälper de en öga mot öga eller kundservice är öppen dygnet runt så man får hjälp när man vill. Företag har denna banken, de är lägst med lån av alla banker som existerar. Visst ska man inte ha mycket på sitt sparkonto. Därför man ska ha fonder, SEB Läkemedelsfond är en bra fond för läkemedel är inte så konkurrenskraftigt som andra branscher är. Denna är mycket bättre än någon indexfond som existerar i värden. De andra fonderna som jag kommer att ha är Sverige fonden, för den är bred fond, den går mot stora och medelstora företag. Den fjärde fonden är SEB Teknologifond, den kan gå upp 1,7% under ett år, snart är det på att gå upp i värden. Vilka fonder ska man ha, aktiva fonder en fond räcker. Bransfond: SEB Läkemedelsfond AMF Asien Stilla Havet SEB Sverigefond för den är så bred SEB Teknologifond Säkraste fonden är: SEB Läkemdelsfond Den osäkrare är: SEB Teknologi fond Den bredaste är: SEB Sverigefond AMF Asien Stilla Havet för att Asien är ljusår före oss i teknologi, här får man både Japan och Kina, i min värd är de två värdesekonomismerna som existera. Kina lånar ut per år till USA 700 biljoner, dollar, därför USA kan klara allt. Utan dessa pengar klarar inte USA sig. Japan är numer 2:å i värden, detta landet har 70% inportvaror men även 1,70% export varor. Korea är numer 3:e i min för detta land är bra på det med en bra infrastruktur, med bara 0,10% i skatt och med 0,03% i arbetslöshet. Restaurangerna får alla stå i köer för att äta mat på. Därför är Korea ett framgångs rikt land.

Min relation

Publicerad 2022-11-01 17:55:13 i Träning och mat,

Om man gämför en bil 1 miljon kroner, dessa pengar är lånade. När man kör ut med en ny bil då sjunker 50%, sen efter 3 år sjunker den ytterligare till 25%. Efter dessa åren så 250,000 kr har din tillgång gått ner förlorat över 750,000 kr, dessa pengar är lånade. Aktier går inte ner så här en aktie gör, men om du skulle ha 15 aktier, så sprider du risken som den. Än att satsa på ett och samma företag. Visst går de ner lite men de går med upp över tid 5 - 10 år har de stigit. Om du inte kan klara av dessa då ska du sätta pengarna på ett bra sparkonto. 0,015% på X sparande under ett år. Här slipper du att få ont i magen och här får du inte heller någon sån bra avkastning på dina pengar. Aktier brukar ge 0,11 - 0,22 per år, över lång tid 10 till 20 år, då har du en bra slant. Allt som du behöver är bara 1500 för att bygga upp din portfölj. 10,000kr, som du kan avvara över tid och rum är bra att ha på aktier eller fonder, du måste själv välja vad för fond, det är dina pengar som vi pratar om. Det räcker med 3 fonder.

Om

Min profilbild

FreedyTeddy

Jag har tränat från 14 år. Jobbat som kock över 10 år. Certiferad styrketräningsinstroktör Certiferad Personlig tränare Diplomerad Kostrådgivare

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela