freedyteddy.blogg.se

Freedyteddy är först och främst ett kunskapskälla. Om träning, mat, hälsa, kost och allt runt om träning. Den här bloggen vissa dig vad du ska göra. Om du vill veta mer om dig själ. Så kontakta mig:

Hej alla

Publicerad 2023-04-13 10:46:52 i Träning och mat,

Under mina frånvaro har jag inte mått bra, varit inte mig själv, jag har blivit utbränd för att göra för mycket under samma tid. Då kom jag in i en tillfällig psykisk ohälsa. Jag har varit med om mycket orättvisor på Brunchteket Malmö AB. Här kommer min historia om detta, mitt långtismine är perfekt. På den första dagen som jag var på Brunchteket Malmö AB, träffade jag en Göteborgare vid namnet Cladio, en full figur i min bok en person som jag har dömt till Hades, för allt som han satte mig på. Här kommer min historia. Han satte mig, huvud ansvar över disk, över varona och över proppen. Men dessa tre ansvarsområden är kökschfens uppgift. Jag var inte ens tilldelad kökschef. Mest erfarenhet och den bästa kocken i rummet. Så borde jag få utlåtandet. Där på var dessa tre ställena viktiga för mig, gjorde mitt bästa för att dessa skulle gå runt. Jag klarade dessa för det var nya recept. Men sen under ett tag, fick jag göra allt i köket själv. Det klarade jag, det tyckte jag var roligt. Men sen kom det in lata kockar som la upp mat på tallriken för detta ställe var det viktigare än att göra det att maten skulle smaka gott. Sen när jag började med städningen och sånt kunde jag se att jag gjorde det för ofta. Där med var det jag som bara gick ut med soporna och tog hundra procent ansvar över köket. Jag fick inget månaschema som jag sa till Cladiou som hade lovat mig två saker att jag skulle få göra en sak och den saken skulle vä. Där på skulle ha en planering som jag skulle ha. Många kockar blev sjuka under en period och där på fick man rycka in som en vit ridare i nöden. Det uppskattades inte att man arbetade och slet som den för företaget. Sen kom alla från Göteborg till detta ställe. Jag som ville ha detta ställe som alla andra ställen i Göteborg hade de två andra ställen. Det förta som jag påpekade var inte samma tallrikar, sen var det inte samma leverans och recepten som man kunde utantill så kom man fram till att dessa var inte lika på alla restauranger. Det leder med sig att alla restauranger är inte det samma. Var fel tyckte jag. För att om mat ska smaka exakt samma då är det viktigt att man följer recepten till gram, annars smakar inte maten samma. Jag har en hundra procent paket och jag lägger märke på detaljer, därför blir varje talrik det samma. De andra kockarna tog inte något vidare ansvar, varje dag som jag kom till disken, då var den stationen oren golvet var smutsigt. Visst det blir det om alla skitter i det. Än jag, kan inte arbeta i röra. Alla mina tre stationer var röriga. Klarna var orena jord på golvet och mat avfall i kylen. Där på var det ohygenisk kök. Jord bakterier dödar en person och alla bakterier är inte bra bakterier heller. Jag fortsatte och anstränga mig. Sa till cheferna om detta. De brydde sig inte om detta. Sen sa de att jag var den bästa kocken på stället, visst som en Excesiv Sous Chef, då ska man klara av ett litet kök själv. Detta har jag varit för min ser på Exceciv Head Chef att dessa tar saker ur hyllorna och plasera dessa tillbaka på samma ställe. Som jag gjorde sen där på började en köra med mig en lat kock, som hade ont i armen. Där med så råkade han inte göra sina saker. Alla i personalen sa att jag var duktig och restaurangchefen tycke att jag var helt utostrålande gick med fem vita soppåsar med mat i varje dag ut i soprummet. Jag tog 3 med höger hand och 3 med vänsterhand. Det blev restaurangchefen glad för. Jag tog med servitriserna soper. Dessa såg hur jag anständige mig dag in och dag ut. Sen ställde man upp mycket jobbade nästan 6 dagar i veckan. Fick ihoppa nästan 40h varje vecka. Sen såg jag att ingen tog något ansvar över köket allts. Nu är alla på detta ställe skyldig mig en stor tjänst. Men har inte fått något tillbaka, i min värd är det så här om jag hjälper dig så ska du hjälpa mig. Som ge och ta i en relation. Sen gick det en tid tre månader så dessa lata kockar, gjorde en sak bra det var att lägga upp. Blev snabbare i allt med. Personalen som jobbade där fick ringa ner chefer för att säga till dem på skarpen att vi behövde mer personal. Men resturangchef var alltid på min sida. Jag behandlar alla lika. Där på kom kökschef och Restaurangchef såg att jag var trött efter varje dag. De visste om hur mycket jag jobbade. De andra individerna. Fortsatte med sitt egna. Blev utnämnd till bästa kocken. På hela resturangkedjan. Så en dag sa My resturangchefen till en att göra mindre. Då lydde vissa av de mig. Vissa av dem. Sen tog vi in nya kockar. Jag är fortfarande Bruncheteket AB, bästa kock av de tre restaurangerna. Det krävs för att ersätta mig 10 personer med samma kompetens. Vet att det finns en av mig, det existerar ingen i hela värden som kan ersätta mig som kock. Jag fick göra för mycket, hade för små pass och där på åt för dålig, fick inte mina vilodagar och där på inget månads schemma Därför kom jag i tillfällig utbrändhet. Nu är jag tillbaka på 100%. Ha en bra dag, trevliga läsare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

FreedyTeddy

Jag har tränat från 14 år. Jobbat som kock över 10 år. Certiferad styrketräningsinstroktör Certiferad Personlig tränare Diplomerad Kostrådgivare

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela